Nail Systems Art Open 2016 – Fantasy

För tredje året i Sverige anordnades fantasytävling och återigen på skönhetsmässan Acadermia på Stockholmsmässan. En fantastisk tävling där kreativitet, skaparanda och fram för allt glädje får komma fram. Det var 8 riktigt duktiga terapeuter som visade fram sina kunskaper när det skapades runt temat 1900-tal. Det var magiskt att se hur mycket energi det hade lagts ned på alla detaljer. Skidåkare, Villa-ville-kulla, Narnia, Glamrock och 50-tal med jukebox och prickar – ja, det var verkligen häpnadsväckande att se. Att få anordna en tävling som denna, kan bara skapa stora leenden och jag hoppas vi får möjlighet att anordna Fantasy 2017! Här har vi samlat lite bilder från alla bidrag. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta!

Första pris Yulia Rezvykh

ABBAYulia Rezvykh
yuliasnaglar@gmail.com
1:a plats

Idéen kom ifrån när jag var liten i Ryssland, mina föräldrar lyssnade ofta på Abba och en kväll för inte så längesen såg jag filmen mamma Mia på tv. Då kände jag att det var rätt för temat... och det började komma musik i mitt huvud och jag började sjunga och skapa med akryl. Mama Mia la la la la la!!!
 
Andrapris: Julia Fredriksson

PIPPI LÅNGSTRUMP Julia Fredriksson
julia-fredriksson@hotmail.com
2:a plats

Temat var 1900-tal och jag ville ha något som sträcker sig över hela 1900-talet och inte bara specifikt för ett tiotal. Jag funderade ganska så länge och kom till slut fram till att Astrid Lindgren som är alla barns stora idol - så även min, levde 1907-2002 vilket i princip är hela århundradet. Jag valde hennes karaktär Pippi Långstrump eftersom hon är en stark tjej, inte bara fysiskt utan även psykiskt. Pippi får mig att våga och att tro på mig själv. När jag tävlar har jag alltid med mig en bild på Pippi med ett citat från henne där det står "det har jag aldrig testat förut så det klarar jag säkert". Denna bild har jag fått av en person som får mig att känna mig stark och speciell, precis som Pippi. Därför var valet inte så svårt! I förra årets fantasy-tävling monterade jag in lampor i alla naglar, jag kunde inte släppa det helt så jag har en liten lampa i Villavillekulla. Allt är byggt i akryl och målat med akrylfärg.
Tredje pris Jennifer Håkansson

NARNIAJennifer Håkansson
info@studiojennifer.com
3:e plats

En berättelse i ett fantasiland. De sju böckerna är skrivna under 1950-talet vilket gjorde att det var mitt i prick för temat 1900-tal. Alla detaljerna på naglarna är byggda med akryl och målade med akrylfärg. Allt från figurer, till träd, till en lampa som det lyster i. Verkligen en Fantasy.Servitris

50-TAL SERVITRIS Maria Fransson
m-fransson@hotmail.com


Att få kliva in i Supertramps värld och säga välkommen till "Breakfast in America" blev ett tema som kändes så 1900-tal. Varje nagel skulle servera en godbit och allt från milkshakes till ketchup skulle finnas med. Detta skulle givetvis serveras i tidsenliga rullskridskor vilket för modellen var den stora utmaningen. 

Cecilia Markströms Modell

1900-TALET SAMLATCecilia Markström
info@ciccinagelfixarn.se

Min första tanke var att ta månlandningen, men sen slog hjärnan igång ordentligt och jag valde ut en händelse per årtionde av 1900-talets historia. 1903- första flygningen med motordrivet plan, 1912 sjönk Titanic, 1922 första Vasaloppet, 1931 skotten i Ådalen, 1940-talet inföll freden efter andra världskriget, 50-talet slog Elvis igenom, 1969 första månlandningen, 1989 revs Berlinmuren och 1994 slog Peter Forsberg Tre Kronor till ett OS-GULD i Lillehammer.Jag valde även att plocka ut en detalj per händelse som min modell fick ha på sig. Det var en riktigt rolig tävling och jag är så nöjd över att jag lyckades få ihop alla figurer med tanke på att jag inte jobbar så mycket med akryl. Jag ser redan fram emot nästa år!


Micaela Wallgrens modell

METAL GLAM - PUDEL ROCK Micaela Wallgren
micaela@sveanaglar.se

En musikstil som alltid hängt kvar. Jag älskar kläderna, musiken och hela temat. Det för mig tillbaka till skolan och de klassiska skoldiskona. Tryckare till Poison och headbang med nackspärr dagen efter. Valet av tema till tävlingen var glasklar. Naglarna fick ta inspiration från mönster från kläderna och så klart detaljer som nitar. Allt är uppbyggt med gelé, en enkel design men faktiskt väldigt knepigt att få till med härdning och filning.


Annica Anderssons Modell

ROCKABILLY Annica Andersson
kackasnaglar@outlook.se

Det tema jag valde var Rockabilly. Anledningen till att det blev just det är att jag väldigt länge (egentligen ända fram till jag hade fått mina två barn) upp till ca 25 års ålder inte riktigt hittat mig själv och vem jag velat vara. Jag har alltid tyckt om gammal rock och även den stilen men känt att det har varit lite för manligt. Och i samma veva som jag gick min utbildning till nagelterapeut så ramlade jag över en stil och livsstil som var någonstans mellan rock'n'roll och flickigt "rockabilly". Musiken, bilarna, kläderna, allt inspirerar mig.


Tina Grönvalls modell

BURLESQUETina Grönvall
martinagronvall@hotmail.com

Jag valde att ta början av 1900-talet, när burlesque föddes! Jag blev inspirerad av den typiska pärlklädda burlesquen. Genom att göra den pärlklädda bh-n fick jag fram den vackra och sensuella känslan som burlesquerna stod för. Jag valde att gå all in på pärl-temat genom att ha pärlorna som den huvudsakliga grejen i både kläderna och naglarna. Detta var så jag, med glitter, lyx och glamour!