2014 - Nail Systems Open

För åttonde året i rad arrangerades Nail Systems Open, denna gång återigen på Attitude mässan i Stockholm. 44 tävlande från 3 olika länder skapade de vackraste naglarna i två klassiska kategorier – akryl och gel, men även i två nya kategorier – salon success och five shapes.


Fredagen började med en kategori som var endast för de som aldrig har tävlat tidigare eller som inte har placerat sig på någon 1-2-3 plats. Det var flera nya ansikten både från salonger och från gymnasieskolor. Så roligt att få skapa ett forum och entusiasmera nya förmågor att prova sina vingar. Vilken energi och koncentration det blev under den 1,5 timme, då ena handen skulle förlängas med gel eller akryl, på tipp eller mall. 
Tätt efter följde en klassisk tävling med akryl. Reglerna var klassiska och efter internationell standard. Som vanligt var det en fröjd att se hur det skapas de vackraste naglar med underbara c-kurvor, perfekt placerade apex och rafflande smile. Tiden var 2,5 timme och det var valfritt att använda tipp eller mall. 

Lördagen hade en ny spännande tävling som första startfält. Five Shapes, där ena handens naglar skulle förlängas på mall i fem olika former – Stiletto, Edge, Lipstick, Almond och Pipe. En utmaning men det resulterade i fantastiska konstverk. Du finner alla bidragen här intill – en riktig ögonfröjd.
Sista tävlingen var återigen en klassisk tävling. Gel på tipp eller mall. I stort sett samma klassiska regler som i akryltävlingen och även idag var tävlingstiden 2,5. Glädjande var att trenden med gel verkligen håller i sig och detta blev tävlingen med flest deltagare. 
Vid prisutdelningen sa jag: - Kommer ni ihåg när man inte kunde tävla med gel för man kunde inte göra skarpa smile! Den tiden är förbi 
– det har vi verkligen sett idag. Vilka smile ni har bjudit på!

Du hittar alla resultat här och njut av massor med bilder från dessa fantastiska två dagar med Nail Systems Open.


Tusen tack alla som har medverkat i detta arrangemang
 – alla medarbetare som ställde i ordning och hämtade allt som behövdes, alla domare som fick en svår uppgift med så hög klass på alla tävlingsbidragen, alla modeller som tålmodig väntade och framför allt alla tävlande, som har lagt ner så mycket tid och engagemang och givetvis hade ni huvudrollen under dessa dagar.


Fr v.:Reni Mobrandt /tävlingsledare, årets domare: Denise Wright, Hazel Dixon, Cindy Andersson. Saknas på bilden: Tammy Azyzova, domare.