Nail Systems Open 2013 

27 deltagare fördelat på kategorierna akryl och gel, och både i grupperna erfaren och nybörjare. Vilken dag vi fick!
Så mycket vackra naglar det bjöds på under dagen. När jag gick runt och tittade på hur det mallades, sattes tippar, filades och synades med kritiska tävlingsögon blev jag mycket imponerad över den höga standarden vi har i Sverige.
Vilka naglar ni - eller får jag säga VI! - gör! 

Under 2,5 timme skapas de vackraste 10 naglar som därefter synades av domarna i flera punkter. Längd, form. apex, c-kurva för att nämna några.
Det blev en lång dag för många och modellerna var tålmodiga både under tävlingen och när domarna vände och vred på varje finger för att se alla detaljer ur olika vinklar. Men bara glada miner :)
Efter tävlingen fick alla tävlande möjlighet att se alla tävlingsbidrag innan modellerna slussades in i domarrummet. Ett spännande del med mycket "ah" och "oh" som hördes.
Modellerna fick tålmodig vänta på sin tur för att sticka in händerna under gardinen hos alla domarna. Tur var det kanske att det serverades lite sallad och Loka. 

 

Liten kik på hur det ser ut både framför och bakom gardinen. 
Alla domarna var väl insatta i alla kriterier och hade samlats på förmiddagen för ett domarmöte där varje detalj gås igenom så inget missas.

 

Våra domare i full koncentration:Huvuddomare Tammy AzyzovaCindy AnderssonDenise Wright - gästdomare från England.

 

Efter domarnas arbete och en lång väntan var det äntligen dags för prisutdelning. 

Tusen tack till alla som deltog till att vi fick en så trevlig dag!
Alla tävlande som kämpade så, alla modeller som hade så stort tålamod, alla domare som var så noggranna - och alla andra som placerade bord, hämtade mat, serverade kaffe, och kom med glada tillrop!
TUSEN TACK!