Nail Systems Open 2012


Nail Systems Open
har blivit ett Nordiskt mästerskap!


Under tre dagar har 52 tävlande från 4 länder skapat de vackraste naglar vi kan se här uppe i Norden. Tusen tack alla som har medverkat i detta arrangemang – alla kollegor som så frikostigt hjälpte till, alla domare som fick en svår uppgift med så hög klass på alla tävlingsbidragen, alla modeller som tålmodig väntade och framför allt alla tävlande, från så många olika märken, som har lagt ner så mycket tid och engagemang och givetvis har ni huvudrollen under dessa dagar.

På fredag hade vi för första gången i Sverige en tävling med gellack – permanent polish.
Inga konstnaglar och inga förlängningar, arbetet skulle vara på naturlig nagel. Ena handens fyra fingrar skulle lackas med Fransk Manikyr, andra handen med ett klassiskt rött och båda tummarna skulle dekoreras. Motivet på dekorationerna på tummarna var valfri men de skulle på något sätt hänga ihop. Alla typer av verktyg fick användas men dekorationen fick bara innehålla gellack. Under 50 korta minuter var koncentrationen och skaparandan på topp.
”Det skall bli spännande att se resultatet, man vet ju inte riktigt vad man kan förvänta sig eftersom det är första gången med denna tävling” var en av kommentarerna från en av de tävlande. 
När tävlingstiden var slut ställde alla modeller upp sig på rad och de tävlande fick möjlighet att se alla bidragen. Ett mycket uppskattat moment.
Vid prisutdelningen var förväntan stor och in i det sista fick alla vänta på att höra att första pris gick till Susanna Wahlström. Hon vann pokal och dessutom vann hon en plats i Nalympics i London 2013, kategori Permanent Polish. Stort grattis!
Se alla bidrag och resultat i menyn till höger.  

Lördag var det dags för akryl. Området var helt fullt och vi såg både kända och nya ansikten. Jag var varm i hjärtat av att få hälsa så många välkomna till denna tävling. Reglerna var klassiska och efter internationell standard. Som vanligt är det dock alltid små saker som är annorlunda för varje tävling, så läs alltid noga igenom kriterierna om (när!!) du vill tävla och fråga tävlingsledningen om du är osäker.
2,5 timme för att skapa ett set naglar med tipp eller mall och ena handen lackas med valfritt rött lack.  Det kan låta som gott om tid men de tävlande har noga planerat sin tid för att hinna med alla moment som skall synas av domarna. Lika längd, perfekt placerad apex, färgtäta vita förlängningar – för att nämna några delar.
När tävlingstiden var slut hade domarna ett stort arbete framför sig och även idag var förväntan hög vid prisutdelningen.
Vinnaren i klassen nybörjare blev Caroline Östling och hon tog hem den stora silverpokalen samt att hon vinner startavgiften till SANSA Mästerskapets akryltävling.
Vinnaren i klassen etablerade blev Niina Tanner som tog hem den stora guldpokalen samt att hon vinner startavgiften till SANSA Mästerskapets akryltävling samt en hotellövernattning för sig och sin modell. Stort grattis till er båda.
Se resultaten i menyn till höger.
   


Söndag var geldag.
Något färre tävlande även om vi såg några av de tävlande för tredje gången. I stort sett samma kriterier som till akryltävlingen och även idag var tävlingstiden 2,5 timme. Glädjande var att se ett ökat intresse för gel och att vi fick se både tekniken med tipp och med mall samt en stor spridning på appliceringstekniker. Det bjöds på mycket spännande för publiken att se.
Prisutdelningen drog många av mässans besökare och jag kände lite sorg att det var sista dagen- för denna gång! -  vi fick glädjen att dela ut medaljer till alla och pokaler till de tre förstaplaceringarna.
Vinnaren i klassen nybörjare blev Jessica Romin och hon tog hem den stora silverpokalen samt att hon vinner startavgiften till SANSA Mästerskapets akryltävling.
Vinnaren i klassen etablerade blev Madelen Wolf som tog hem den stora guldpokalen samt att hon vinner startavgiften till SANSA Mästerskapets akryltävling samt en hotellövernattning för sig och sin modell. Stort grattis till er båda.
Se resultaten i menyn till höger.
Ett stort tack till våra domare och tävlingsledning.
Fr. v: Tammy Azyzova, Liisa Skurnik, Cinderella Andersson och Reni Mobrandt

Återigen tusen tack alla som på något sätt deltog i Nail Systems Open 2012. Ni alla gör detta möjligt och jag hoppas se er, och kanske några fler, till Nail Systems Open 2013 – för sjunde året!

Reni Mobrandt
Tävlingsarrangör - Nail Systems Open