2011 SANSA mästerskapen

Text och bild: Reni Mobrandt
Publicerad i Naglar i Norden nr 2 - 2011

Efter veckor – månader - av uppladdning var det dags! Tammy Azyzova, EvaLotta Lindell och Reni Mobrandt har arbetat hårt på att göra dessa tävlingsdagar så spännande och trevliga som möjligt. Även de tävlande har också haft en lång tid av uppladdning – det märktes på resultaten.


 

För andra året i rad anordnar SANSA ett mästerskap med ett dignande prisbord. Vad sägs om resa och boende i London för dig och din modell samt alla tävlingsavgifter till Nailympics och givetvis inträde till Olympia Beauty. Detta är första priset i de Klassiska tävlingarna både i akryl och i gel.
Dessutom anordnade SANSA en Nail Art tävling, Showcase, där förstapriset är två tävlingsbidrag till Nailympics 2011.


I år var det totalt 25 deltagare och i kategorier både för nybörjare och erfarna.
Akryltävlingar på lördag och geltävlingar på söndag. Stämningen är som vanligt laddad och koncentrationen hög. 2,5 timme båda dagarna där det skulpteras, filas, mäts och justeras. Här gäller att göra vackra och tekniskt perfekta naglar.
Våra duktiga domare med Maria Sundberg som huvuddomare flankerad av Maria Aitomäki och Karin Ström på lördag samt Maria Aitomäki och Madelene Wolf på söndag har full koncentration och tittar på varje detalj. Även Showcase skall gås igenom med både bidragen och bidragets häfte där det skall vara tydligt beskrivet med en step-by-step. Ingen lätt uppgift med så mycket vackra naglar. I Showcase tävlingen fick även publiken möjlighet att rösta på ett bidrag.

Vi får dock ett resultat båda dagarna och vi gratulerar hjärtligast Madeleine Wolf som vinnare i akryltävlingen, Katja Nörgård som vinnare i geltävlingen och Irina Gafvelin i Showcase.


Vill du tävla? Vill du veta mer om tävlingar?
Kontakta oss på SANSA så hjälper vi dig så gärna. Det är utvecklande att tävla och du får alltid en bedömning där du kan läsa – punk för punkt – dina resultat.

Lycka till och jag hoppas vi ses till nästa tävling.

Håll ögonen öppna efter Nail Systems Open i Stockholm 26-27 november på Attitude på Kistamässan i Stockholm där förstapriset är boende och tävlingsavgifter till SANSA mästerskapet!


Reni Mobrandt