Nail Systems open 2010

Text: Anette Claesson
Bild: Reni Mobrandt, Anette Claesson
Publicerad i Naglar i Norden nr 4 - 2010

På lördagen hölls akryltävlingen vilken startade 12.30 och höll på i 2,5 timmar. Det var deltagare både från Sverige och Danmark och danskana knep förstaplatsen i Master tävlingen med det blev blå-gult i Nybörjare.På lördagen hölls akryltävlingen vilken startade 12.30 och höll på i 2,5 timmar. Det var deltagare både från Sverige och Danmark och danskana knep förstaplatsen i Master tävlingen
med det blev blå-gult i Nybörjare.
 

Nail Systems Open 2010

På söndag var det en ”Domarpanel” då alla kunde komma och få prata med domarna, få tips om vad domarna letar efter, vad som skiljer en tävlingsnagel
från en salongsnagel, osv. Tyvärr var det dålig uppslutning – men det kanske för att det är första gången. Det var en toppen idé för att ge alla som undrar vad det innebär att tävla ett tillfälle att få svar på många frågor.

Vidare på söndag var det dags för gel. Start 12.30 och 2,5 timmes tävling. Återigen kniper danskarna förstaplatsen i Master men blå-gult håller ställningarna i Nybörjare!

Prisutdelning 17.00 båda dagarna. Det var spännande att se de tävlande och hur resultaten blev. Prisbordet var verkligen dignande. Förutom pokaler och godispåsar vann två Master och en Nybörjare tävlingsavgift till SANSA Mästerskap och hotell för sig och sin modell! Det är bara att gratulera.

SANSA Mästerskapet är 9-10 april 2011 i Jönköping på Elmiamässan, där vinsten är tävlingsavgift till NAILYMPICS i London - och hotell och resa för vinnarna samt modeller. Reni har ett stort intresse för tävlingar och både samarbetar med och dömer i Nailympics.

Det lades stor vikt vid att domarna skulle ha internationellt status. Och så blev det. Från Danmark kom Eva Hansen. Eva är arrangör av Danska Mästerskapen och även en av domarna vid tävlingarna i München. Från England kom Denise Wright, snart 25 år i branschen som själv gått den långa vägen, vunnit tävlingar, bl.a. det engelska mästerskapet 14 gånger (!) och nu känd domare internationellt och med egen salong och skola i England. Huvuddomare var vår egen Tammy Azyzova, känd från SANSA och innehavare av en av de godkända skolorna.

Det erbjöds tillfälle till att medverka som Domartrainee, dvs. en erfaren lärare som vill gå vidare och börja döma kunde följa en domare under en dag för att få en inblick i arbetet. Detta kommer sedan att följas upp med en domarutbildning i ett samarbete mellan SANSA och SEYF.

Intresset var stort till att börja med, men uppslutningen var tyvärr noll. För en vanlig besökare fanns Vesna Mrdja på plats. Det är hon som håller utbildningarna för Nail Systems Sweden i de södra regionerna.

Stort TACK till Reni och Erik som åker runt i Sverige och erbjuder alla att få tävla på denna höga nivå!
Det jag kan beklaga, så här i efterhand, är den dåliga uppslutningen av alla Skånes nagelterapeuter som hade chansen att träffa Eva, Denise och Tammy, mingla till max, lära sig mer om hur vackra naglar ska se ut, hitta en ny, världsledande produkt och glädjas av branschens framfart. Var
var ni??

 

VINNARE

Akryl etablerade
1:a plats Majken Frandsen
2:a plats Maria Aitomäki
3:e plats Jeanette BruunAkryl nybörjare
1:a plats Susanna Wahlström
2:a plats Sara Brown
3:e plats Karen Hasager

 
Gel etablerade
1:a plats Katja Nörgaard
2:a plats Maria Aitomäki
3:e plats Marianne Tvermose

Gel nybörjare
1:a plats Stephanie Marin
2:a plats Merete Jörgensen
3:e plats Alexandra Nerius

 

DOMARE

Tammy Azyzova -
Huvuddomare

Eva Hansen -

Internationell domare och anordnare av det Danska Mästerskapet.

Denise Wright -

Gästdomare från England. Denise är flerfaldig vinnare av både engelska och internationella tävlingar.