Vi pratar NSI

Text: Reni Mobrandt  Bild: Erik och Reni Mobrandt
Publicerad i Naglar i Norden nr 1 - 2009

Publicerad på nagelforum.se

1957 den första mallen
1987 den första luktfria akrylen
1989 den första UV-härdande akrylen
1997 den första produkten för att avsevärt förkorta återbesök
2000- talet nya avancerade akrylsystem och gelsystem
Vi har många gånger varit först - nu vill vi visa dig varför

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Philadelphia, söder om New York USA, känner man verkligen historiens vingslag. Här skrevs den amerikanska konstitutionen 1787 – den första i världen. Amerika hade bildats med sina då 13 stater. Här ligger uppfinningsrikedom, coaching och skaparglädje verkligen i luften. Det är då inte så konstigt att familjen Slack har varit pionjärer i nagelbranschen i över 50 år och bosatta i Philadelphia.
I världen finns endast tre fabriker som tillverkar akryl, och det är till ALLA märken på marknaden, varav AMCO / NSI har funnits i familjen Slacks ägo sedan starten. De tillverkar produkter för många av de kända märkena på marknaden och givetvis för sitt eget märke NSI. 

I september 2008 hade vi besökt ORLY på västkusten och på samma resa besökte vi även NSI på östkusten. Entrén är något blygsam och inte den pampiga blicken man skulle tro. Hos NSI är inget vräkigt och pompöst utan här bygger man på värme och familjekänsla. Vi blir omfamnade av Rick Slack som välkomnar oss på sitt kontor. Här ligger papper i högar, produkter på ett stort bord och man ser verkligen att det är en passionerad ledare för företaget.

Efter en kopp kaffe hos Rick tar han oss runt på en tur i fabriken. Vi hejar på marknadsavdelningen, bokföringen, kundsupport och överallt vi kommer skiner personalen upp när de ser oss och Rick. Han är en omtyckt chef som hälsar på alla med namn. Genom åren har vi mailat med några och även träffat flera under de träffar Rick anordnar i världen med NSI University och Global Training. Nu fick vi ansikten på alla namn och det var som alltid mycket roligt.

Vi kommer in i tillverkningshallen där idag polymer tillverkas och Rick varnar oss att det är halt på golvet. Det beror på ett tunt, tunt lager med pulver som gör att man lätt glider och slinter. "Vi sopar och sopar, men det är alltid lite halt här", säger Rick. Här sätts de noga utvalda förstklassiga råvarorna samman och därefter mals de mycket noggrant för att bli exakt lika stora – vilket är ovanligt i de flesta av dagens pulver och svårt att åstadkomma. "Men med detta blir appliceringen lättare och man får en jämnare yta utan att fila", säger Rick. (JIPPIE!)

Efter att akrylen noga har malts skall den paketeras och det blir nästa hall. Fortfarande sker mycket av fyllning och paketering för hand både med akryl och med gel. Det ser ut lite som tomtarnas verkstad med burkar som åker runt på band och fylls på ett ställe, stängs på ett annat och läggs i lådor på ett tredje. Dessa lådor transporteras till en varulager för väntan på att transporteras över hela världen. Det är lite IKEA-känsla med alla dessa hyllor även om Rick försöker hålla nere lagret och att producera så att det inte tar slut men inte heller blir stående för länge.

På övervåningen håller Ricks pappa, Fred Slack, till och har hand om stora delar av produktutvecklingen tillsammans med Bob Maxwell. Freds kontor ser ut som en uppfinnares kontor med burkar, mätinstrument och anteckningar högt och lågt. Vi sätter oss ner för en inspirerande lektion i kemi och tillverkning av akryl och gel. Så spännande att få en insikt i vad det är vi har i våra burkar. Jag har alltid känt mig trygg med produkterna från NSI och nu har jag verkligen fått det bekräftat. Vilken samlad kunskap som finns i detta hus. Kunskap och erfarenhet.

Sist på eftermiddagen träffar vi Jessie Burkhardt som är försäljnings- och marknadskoordinator. Vi pratar om hemsidan (nsinails.com) och om bloggen, det ligger ju verkligen i tiden. Vi pratar mässor, tävlingar, framtida produktlanseringar och tiden far som vanligt alldeles för fort förbi. När vi åker hem kommer vi att vänta på nya färger både i gel och i akryl! Vi kommer att vänta på en ny handlotion och vi kommer att vänta med spänning på ett helt nytt gelsystem som det går att lösa upp. Soak-off – fast på ett unikt sätt. Kanske mera ett "Lift-off-system"!

Kvällen spenderas hemma hos Rick tillsammans med hans fru Julie. Fred är också med och vi äter riktigt god mat. Inte så konstigt kanske, eftersom det är Julies bransch – hon har ett intresse för mat och driver en restaurang. Samtalen runt bordet drog sig allt som oftast tillbaka till naglar och återigen märker man verkligen att vetenskapen runt naglar är en passion för Rick och Fred.

När Fred kör oss tillbaka till hotellet kan vi bara tänka på hur lärorikt och inspirerande det har varit att möta Teamet på NSI. Passion och glöd blandat med värme och en stor dos kunnande. Vi är glada och stolta att vara med i denna familj och hoppas många upptäcker enkelheten med NSI och kommer med i Teamet.