Going for Gold!

Text och bild: Reni Mobrandt
Publicerad i Naglar i Norden nr 5 - 2007

"Jag är glad att se deltagare från så många delar av landet. Det stärker min teori om att vi alla är kollegor oavsett var vi arbetar – hur länge – eller med vad. Hjärtligt välkomna till oss och Going for Gold."

Detta satte avstampet för utbildningsdagen med Denise Wright från England. 21 år i branschen, 13 guldmedaljer, internationell lärare.
Förväntan var hög.


 Christel De Cook – europachef för NSI och AMCO - var första talare ut och hon beskrev hur tillverkningen av akryl och gel går till. AMCO’s grundare Fred Slack III skapade de första konstnaglarna med akryl tidig 50-tal och sedan dess har fabriken varit i familjen ägo och tillverkat produkter för många ledande märken inom nagelindustrin och nu kanske främst för sitt "eget" märke – NSI.

Produktkontroll och kontroll av råvaror är högt på agendan för AMCO. Med en PowerPoint presentation fick vi en guidad rundtur i fabrikens olika avdelningar både för akryl och gel. Spännande att se var allt kommer ifrån, det som vi dagligen arbetar med.
Eftersom vi har så nära tillgång till kemister och fabrik fick vi också frågan att om vi har någon idé om en produkt eller en förändring vi vill göra, så är familjen Slack lyhörda och försöker personligen med all kraft att möta terapeuternas krav.

Sen var det dags!
Denise kom upp på scen och vi fick njuta av två timmar med vackra naglar. Allt från PREP till hur man ser på nageln och hur man fokuserar på varje detalj. Grundlighet och timing är en av nycklarna.

Denise presenterade först med text och bilder för att med jämna mellanrum bryta av för att på storbild demonstrera det hon hade förklarat. Hur applicerar jag gel? Hur skall jag tänka för att placera apex rätt? Hur skall jag göra vinnande naglar? Vi fick många svar.

På eftermiddagen var det dags att praktisera det vi hade lärt oss.Denise var hela tiden till förfogande och svarade på alla frågor. Med ett vakande öga såg hon vinklar, filteknik, applicering och försökte hela tiden råda och leda. Det var många frågor som kom upp när man hade Denise på "tu-man-hand".

Med glädje kunde Christel, Denise, Erik och jag se att alla gick därifrån med ny utökad kunskap oavsett hur länge man hade varit i branschen. Många kom fram och tackade och ville skriva upp sig till nästa gång. Givetvis börjar tankarna snurra och vi skall ordna detta igen. 

Jag hoppas att vi ses då!