Vi pratar ORLY

Text: Reni Mobrandt  Bild: Erik och Reni Mobrandt
Publicerad i Naglar i Norden nr 4 - 2008

Glaset i flaskan är italienskt och nästan okrossbart
Greppet på korken är gjort av ett speciellt greppvänligt gummi
Penseln är världens tätaste med 598 strån
Och lacket ….hållbart, glänsande, läckert


I september 2008 besöker vi ORLY i Los Angeles, Kalifornien. Spännande att se allt på plats och ställe och träffa personerna i deras egen miljö. Vi blir körda fram till ett pampigt hus med det välkända "O" majestätiskt hängande över ingången.
Vi blir mötta i receptionen av stora leenden från Education Manager Kirsti Galiano och International Sales Manager Julianne Pfister.
"Välkomna, vad roligt att träffa er efter alla mail", säger Kirsti.
Grundaren, Jeff Pink, tittar ut från sitt kontor och hälsar oss välkomna. "Jag lämnar er i trygga händer och ser fram emot att äta lunch med er", säger han.

Vi börjar en spännande tur genom ORLY´s moderna anläggning. På marknadsavdelningen sitter några kreativa människor vid dataskärmar och några småpratar runt dem, givetvis med en obligatorisk kaffekopp i handen. Hur skall vi presentera nästa års sommarkollektion, är på agendan. Färgerna är redan klara och ORLY håller på att arbeta med färgerna som skall lanseras till hösten 2009! ORLY är alltid före sin tid med kollektioner och färger. ORLY är med och skapar trenderna.

Nästa stopp blir laboratoriet. Här får vi möta de som förverkligar Jeffs idéer och givetvis skapar de en hel del idéer själva. Senaste produkten de har tagit fram är Flash Dry. En produkt man droppar på nylackade naglar – som en nagelolja – för att nagellacket skall torka fort och samtidigt vårda nagelbanden. Vi provade under eftermiddagen - det fungerar otroligt bra! Detta är verkligen en unik och revolutionerande produkt. De tre kemisterna i laboratoriet är ödmjuka och delar med sig av sin kunskap.
Våra frågor haglar och här skulle vi kunna spendera resten av dagen, men vi har mycket mer att se.


Vi går vidare genom pressrum, fotostudio, lager för färger, lager för färdiga produkter och kommer in i en modern packningshall. Maskiner fyller flaskor och det ser riktigt häftigt ut. Det fylls en färg åt gången i varje maskin och det är 200 liter i varje fyllning. Därefter rengörs maskinen noggrant och nästa färg fylls. Många moment görs dock fortfarande för hand, t.ex. paketering av lacker i boxar. När jag ser denna hall kan jag bara tänka – WOW!

Vidare till order och kundtjänst där vi möter de trevliga röster och mailskrivarna som vi har haft god kontakt med under åren. Christine, Renata och Pati är alltid lika duktiga på att komma med snabba svar och försöker göra det lilla extra.
Förmiddagen består av många intryck och mycket ny kunskap. Kirsti är en duktig lärare och hon skall fortsätta sin drillning av oss efter lunch som nu står uppdukad för oss. Jeff hälsar oss välkomna.
"Har ni det bra? Sköter sig flickorna?", frågar han oss med ett leende som glimmar till. Han vet vad vi svarar för han har duktiga personer runt sig. Vi pratar produkter, framtid, det ekonomiska läget och lunchen bara far förbi. Vi får lite nya inputs och känner oss laddade.

Eftermiddagen ger tid för lek! Nu skall det visas och provas både de senaste produkterna och även några kommande! Bland annat kommer en ny serie pedikyrprodukter – French Polynesian Island Spa.
"Sugarcane scrub är ljuvlig", säger Kirsti. Lite förtroligt säger hon att den är underbar även på händerna. Jag provar och kan återigen bara ge henne rätt. Jag känner att mina händer blir mjuka och de ser dessutom yngre ut. En pluseffekt som jag givetvis är svag för. Jag längtar tills vi har den i vårt sortiment!


På sena eftermiddagen avslutar vi med Kirsti, Julianne och Jeff i det trendiga styrelserummet, där ena väggen pryds av 14 Abbies – vilket är skönhetsvärldens Oscars! Det har varit en fantastisk dag med mycket ny kunskap och en stor portion motivation.

Nu är det vår tur att dela med oss av denna inspiration och glädje till – DIG