Trendy Nail Wraps - En trend som håller i sig

Text och bild: Reni Mobrandt
Publicerad i Naglar i Norden nr 1 - 2011

Trendy Nailwraps görs av en vinylplast som täcker och skyddar mönstret vilket innebär att man kan buffa på dessa wraps. Det innebär att akryl och gel fäster på Nailwraps och man kan baka in dem för att få en hållbarhet som håller till nästa återbesök! Trendy Nailwraps finns i två format Professional – som täcker hela nageln och Pro Cut – som ser ut som Fransk Manikyr.
Martin John, nagelterapeut med lång erfarenhet och känd skribent från bl.a. Scratch Magazine kommer till Sverige för att visa oss hur man använder dessa wraps på bästa sätt.

 

Det är 14 entusiastiska nagelterapeuter som samlas hos Nail Systems of Sweden i Uddevalla för att se hur Trendy Nailwraps fungerar. Här finns verkligen inga begränsningar!
Och vi har så roligt! Martin väljer ut storlek och ser att formen stämmer så att den täcker nageln, men inte går utanför. ”Man kan klippa till i kanterna om det inte stämmer för att skräddarsy storleken”, säger han och tar fram sin speciella storksax. Därefter värmen han upp Nailwrapsen på klistersidan med Trendy Nailwraps fön. Han fäster
den nederst på nageln mycket nära nagelbandet och stryker försiktigt fast den mot nageln, utan att sträcka ut den. ”Det är viktigt att man behåller formen ävennär den är varm”, säger han. Efter att noga ha sett efter att det inte finns några bubblor någonstans börjar han fila nedåt vid den fria kanten för att fila av det överskott av Nailwraps som sticker ut utanför nageln.
”Det är mycket noga att det inte finns några bubblor, för då riskerar man att den lyfter. Det är lite trixigare om nageln är välvd, men det går att åtgärda med en nagelbandstång”, säger han och lyfter blicken mot oss fascinerade åskådare. Detta är ju verkligen häftigt. Han skjuter av ett leende och visar hur det färdiga resultatet ser ut!


Nu är det vår tur! Vi sätter oss två och två och det blir mycket ”Oh” och ”Ah” över de häftiga resultaten och även några goda skratt när resultaten inte blir lika bra… Martin går runt bland borden och svarar på frågor eller visar någon liten detalj.
Efter en stund samlar Martin ihop oss igen för en ny visning. Nu kommer det riktigt roliga. Nailwraps som heter Pro Cut, ser ut som Fransk Manikyr och finns i alla möjliga färger och mönster! Och dessa kan man baka in i konstmaterial. Samma preparbete givetvis och sedan skall Nailwrapsen passas ut. Det är som att mäta ut en tipp ungefär och den skall passa från sida till sida. Värm några sekunder, fäst på ena sidan och värm igen. Sedan skall man rulla sitt finger över den så att den fäster jämt på nagelns fria kant. Det luriga här är att få smilet jämt och återigen gäller det att inte sträcka. Fila av överskottet och sedan ler Martin igen som om han skall avslöja en hemlighet. Glatt buffar
han lite på Nailwrapen och applicerar sedan akryl. ”nu håller det tills kunden kommer på nästa återbesök”, säger han. ”Wow”, säger vi!
Återigen är det vår tur att sättas i arbete och det blir verkligen en rolig eftermiddag. Tack alla ni som kom och besökte oss denna lördag och tack Martin för att du tog dig från England och hit för att visa oss Trendy Nailwraps.

Reni Mobrandt